Hundpsykolog – Beteendeutredning

Tack till er båda för allt stöd som lett till mina och Balders otroliga framsteg!

Balder har varit extremt rädd för det mesta vilket resulterat i utfall och skällande. Med er hjälp har vi gjort stora framsteg och idag kan vi oftast gå förbi både människor, cyklar och annat utan några som helst problem. Vi har en bit kvar när det gäller andra hundar men har fått så många bra tips och råd i vår träning så att det känns som att det finns ett ljus i tunneln…

Igår var vi till om med i stan en vända och under våra fyra timmar ute så blev resultatet 2 (!!!!!!) skall. Inte 2 utfall utan ett kort skall vid två olika tillfällen. Det är verkligen en seger!

Tack 🙏

Extra mycket tack för att ni verkligen kan se Balders kvaliteter och styrkor bortanför utfall och ”dåligt beteende”. Det har lyft oss massor!

Både Tina och Agneta är fantastiska!

Elin

Det har gått drygt 2 månader sen jag gick kurs med min boxerkille Frodo på drygt 2,5 år som var väldigt stressad framförallt i nya miljöer, nya platser och människor. Ibland blev han så stressad att pälsen blev alldeles vit av ”stressmjäll”. Det var otroligt jobbigt att se honom då han var lugn hemma.  Dessutom blev han alltid lös i magen på em och kvällen men ok på morgonen. Jag började snart förstå att detta hörde ihop för hundar är lik oss människor som också kan reagera med olika symtom från magen på stress. Till slut hittade jag till Tina och Agneta som individanpassade kursen till Frodo och gav mig värdefulla verktyg. Vi har tränat i stort sett alla promenader och hemma som inte alls varit jobbigt då vi snabbt märkte att Frodo blev så mycket lugnare. Vi har nu lugna promenader och åker vi bort någonstans har vi verktygen att ta till om han blir stressad men det blir han nästan aldrig, han är bara nyfiken, han är ju boxer. Dessutom märkte vi snart att magen började stabilisera sig inte alls lös som tidigare, vilket stärkte teorin jag hade att allt hänger ihop. Det känns otroligt skönt.

Tack snälla Tina och Agneta för att ni finns, er kommer jag aldrig att släppa.😉🐾

Inger Ö.

Det kan vara svårt att förstå varför hunden har det beteende den har eller så förstår man varför hunden gör som den gör men man vet inte hur man ska få hunden att sluta med oönskade beteendet. För att vi ska få en så tydlig bild som möjligt, kan det för vissa beteenden vara bra att vi får se din hund i dess hemmiljö.

Vid första träffen gör vi en utredning av hundens vardag och oönskade beteenden. Efter det gör vi gemensamt upp en skriftlig plan för hur du ska jobba vidare med din hund under första veckan. Under den veckan får du självklart ringa om du behöver.

När det gått en vecka ringer vi för att höra hur träningen har gått och om du vill ha fortsatt hjälp.

Vi vill att du ska känna trygg när du hamnat i en utmanande situation och om inte du ger upp så gör inte vi det heller!

Vi fortsätter jobba tills ni har fått en fungerande vardag och en bättre relation.

Oönskade beteenden kan till exempel vara:

  • Hundmötesproblem
  • Resursförsvar
  • Skällande
  • Olovligt jagande
  • Olika typer av rädslor

PRISER

1500 kr – 1:a hembesök, inom Stockholmsområdet, 90 min

1200 kr – efterföljande besök, inom Stockholmsområdet, 60 min

1200 kr – 1:a besök vår på lokal Krossgatan, 90 min

1000 kr –  efterföljande besök, vår lokal på Krossgatan, 60 min

Boka beteendeutredning

8 + 12 =

När du bokar beteendeutredning godkänner du samtidigt våra allmänna villkor och trivselregler.