Hundmöteskurs

4 tillfällen à 90 min

Onsdagar 20:00-21:30 8/11, 15/11, 22/11 och 29/11

Pris: 2500:-

Anmälan hundmöteskurs. Start 8 november

15 + 15 =

När du anmäler dig till kursen godkänner du samtidigt våra allmänna villkor och trivselregler.

Kursens innehåll:

  • Förstå din hunds reaktioner
  • Lär dig läsa din hunds signaler
  • Hur du visar din hund att du tar ansvar
  • Hur du sänker energin vid hundmöten
  • Hur du praktiskt hanterar akutsituationer på ett förtroendeingivande sätt

Många hundar har problem med att möta andra hundar i koppel, det kan bero på många olika saker till exempel att den är rädd, stressad eller arg.  

På den här kursen får du lära dig varför just din hund beter sig som den gör vid hundmöten. Vi kommer gå igenom hur du tränar hunden att gå vid din sida när ni möter andra hundar. Du får lära dig läsa hundspråk på din egen och andras hundar så att du lättare förstår varför din hund reagerar på andra hundar i hundmöten. 

Eftersom orsaken till problemen kan bottna i olika saker kommer den här kursen till stor del att vara individanpassad. Vi är alltid två instruktörer på våra hundmöteskurser vilket gör att du har möjlighet att se din hunds signaler och hur du praktiskt kan jobba med din hund vid ett hundmöte

Du kommer förutom personlig feed-back efter varje kurstillfälle även ha möjlighet till support via mail eller sms mellan kurstillfällena. Om du efter kursen behöver fortsatt stöttning kring hundmöten har du möjlighet att köpa till privatlektioner till rabatterat pris.

Alla hundar oavsett ras eller ålder är välkomna. Vid anmälan får du gärna beskriva din hunds beteende vid hundmöten.  

Först tillfället är en teorilektion där hundarna får vara hemma. 

Vi deltog i temadag hundmöten och blev väldigt imponerade. Vi jobbar vidare med våra hundmöten och vår träning. Vi kommer tillbaka !

Birgitta L.

En mycket bra kurs att lära känna din hund och förstå andra hundars beteende. Enkla förändringar under hundpromenaden har gjort stor skillnad. Så roligt och lärorikt! Agneta och Tina delar med sig av sin hundkunskap på ett okomplicerat sätt. Vi längtar till maj och ny kurs i Mariefred!

Marja M.

Vi gick hundmöteskursen med vår något nervösa tik och hade en otroligt bra upplevelse hos Hund i Balans. Båda är kunniga, engagerade och framförallt passionerade. Vi fick verkligen mer kött på benen i att förstå varför vår hund beter sig som hon gör i vissa situationer och verktyg för att försöka ge henne alternativa beteenden. Jag är framförallt imponerad över hur de såg till vår hund och vår kommunikation med henne som ett unikt fall där vi också fick mycket input på saker som inte har specifikt med hundmöten att göra, men som hänger ihop.

Vi kommer definitivt att ta hjälp av Tina och Agneta mer i framtiden

Daniel & Solveig

Har hittills gått en hundmöteskurs samt en privat konsultation gällande reaktiva hundar. Båda har varit super!

Jag har gått många hundkurser tidigare på andra ställen och de har varit bra, men ”Hund i balans” gör det där lilla extra – bland annat på kursen har det funnits tid till coaching på allas hundar. Jag har lärt min massor, vad gäller hundars beteenden samt mitt och mina kurskamraters beteenden.

Malin A.

Tack till er båda för allt stöd som lett till mina och Balders otroliga framsteg!

Balder har varit extremt rädd för det mesta vilket resulterat i utfall och skällande. Med er hjälp har vi gjort stora framsteg och idag kan vi oftast gå förbi både människor, cyklar och annat utan några som helst problem. Vi har en bit kvar när det gäller andra hundar men har fått så många bra tips och råd i vår träning så att det känns som att det finns ett ljus i tunneln…

Igår var vi till om med i stan en vända och under våra fyra timmar ute så blev resultatet 2 (!!!!!!) skall. Inte 2 utfall utan ett kort skall vid två olika tillfällen. Det är verkligen en seger!

Tack 🙏

Extra mycket tack för att ni verkligen kan se Balders kvaliteter och styrkor bortanför utfall och ”dåligt beteende”. Det har lyft oss massor!

Både Tina och Agneta är fantastiska!

Elin

Det var en temadag om hundmöten som jag gick med min boxerkille Frodo och det var en mycket bra dag. Dels för att träffa och diskutera med andra hundägare samt ta del av Agneta och Tinas proffesionella kompetens. Jag har massor med verktyg för att hantera hundmöten och ser (nästan) fram mot att möta hundar och att slippa vända om och gå upp i skogen vid varje möte bara för jag inte haft dessa vädefulla verktyg. Tack för en bra dag och vi lär ses fler gånger🐾😊.

Inger Ö.