OM OSS

Vi brinner för att skapa en stark relation mellan hund och hundägare som bygger på ömsesidig kommunikation och respekt.

Var för sig har vi hållit kurser, tränat och tävlat hund i många år. Efter att ha träffats på en av våra utbildningar började vi umgås och träna hund tillsammans. Med tiden upptäckte vi mer och mer hur samsynta vi var i vår syn på hundägande och hundträning. 

Tanken föddes att nyttja våra gemensamma erfarenheter och kompetenser och det blev starten till HUND i BALANS.

Vi vill förmedla glädjen i att träna hund!

Agneta Rainsson

Jag fick min första hund 1974, en stor boxerhane som jag gick på många kurser med. Efter det har det funnits minst en boxer i familjen. 1979 startade jag kennel och började föda upp Boxer, det har resulterat i många fina utmärkelser som bruks- lydnads- och utställningschampionat men det viktigaste är att de har fungerat som fantastiska hundar i sina familjer. Jag har själv tränat och tävlat i många olika grenar spår sök, rapport, tjänstehund och skydd.

Jag är utbildad instruktör inom allmänlydnad, bruks, spår, sök, viltspår, Nose-Work, och har hållit kurser och privatlektioner sen 1984 och förutom detta gått många kurser och vidareutbildningar.

Mitt största intresse är hundars psykiska välbefinnande, jag är både mentalbeskrivare och hundbeteendevetare. Hundars fysiska välbefinnande har genom året intresserat mig mer och mer det har resulterat i ytterligare utbildningar till hundmassör, hundakupunktör och laserterapeut.

I familjen har det även funnits andra raser, Pudel, Cocker spaniel och små blandraser alla lika högt älskade. Idag har jag en Labrador, Valsa som är 1,5 år gammal och tillsammans med henne har jag utökat mitt intresse för jaktapportering, en träning Valsa älskar och ett arbete hon är född för att utföra. 

Tina Lilja

Min stora passion för hundar startade när jag blev fodervärd åt en av polisens hundar. Från den dagen har mitt liv bestått av att träna hund, gå otaliga kurser och utbildningar, hålla egna kurser och hjälpa andra hundägare. Eftersom jag aldrig nöjer mig med att “det bara är så”, så blev jag snabbt intresserad av hundars mentalitet och utbildade mig till figurant på mentalbeskrivningar. 

Förutom utbildningar inom hundens mentalitet har jag gått flera hundinstruktörsutbildningar och är även utbildad hundbeteendevetare. I Stockholm är jag aktiv inom Svenska Brukshundklubben och ansvarar där för Ras och Utveckling.

Jag har just nu en schäfertik på 3 år som jag tävlar med i lydnad och bruksgrenarna. Vi tränar också specialsök och draghundsport.

VÅRA FYRFOTA MEDARBETARE

VALSA

Det är jag som är lokalvårdaren och håller ordning hos oss, när någon tappar något eller om det ligger något på golvet som inte ska ligga där plockar jag upp det. Att hämta och bära saker är det bästa jag vet, jag är ju Labrador!

Andra saker jag tycker om är att träna tillsammans med matte, jag försöker alltid att göra rätt för då får jag hundkarameller det gillar jag, jag är ju Labrador! Vi tränar lydnad, Nose-work, sök och apportering. Matte tycker det är roligt att tävla så det får man ju lov att ställa upp på, jag ställer även upp och hjälper till när matte håller kurser.

När vi inte jobbar eller tränar så går vi promenader med husse eller hälsar på någon av mattes alla barnbarn. Att leka med barn är roligt dom hittar på så många roliga lekar som att gömma saker som jag får leta efter, ingen har lyckats lura mig än jag hittar alltid allt!   

 

INEZ

Matte kallar mig ibland ordningspolis men jag kallar det att hålla sig till givna/(mina) regler. Min familj består av min matte som jag följer i vått och torrt, min husse som är lika bolltokig som jag och som älskar att kasta äpplen till mig i smyg, åsså katten Maya som inte följer några regler alls. Vet ni hur retsamma katter kan vara?!? Märkligt nog gillar jag henne ändå och jag är ganska säker på att hon gillar mig också eftersom hon alltid ska med på kvällspromenaden.

Jag och matte tränar mycket tillsammans och när jag gör något extra bra får jag godis eller boll. Helst skulle jag få boll varje gång. Bollar är bästa bästa uppfinningen och ju större de är, ju roligare är de. Det som är bra, är att jag får boll varje gång jag berättar att jag sett en hare eller rådjur.

På jobbet hjälper jag ibland matte med hundar som är rädda för andra hundar. Matte har lärt mig att jag kan vara helt trygg med henne även om hunden kastar sig ut och vrålskäller på mig. Jag lär den andra hunden att det inte funkar att hota iväg mig, istället visar jag med mitt kroppsspråk att de inte behöver vara rädda för mig. Jag lyckas nästan alltid lugna ner dem vid första mötet och vissa blir t.o.m. nyfikna på vem jag egentligen är.

En del av våra fantastika bilder är tagna av dessa otroligt duktiga kvinnor. Gå gärna in och på respektive länk för att se fler fina biler.