Nose Work – steg 1

Nose Work är en snabbt växande hundsport och är precis som det låter ett arbete med nosen. Hundar har en fantastisk nos och ett suveränt luktsinne.

På Nose Work kurs steg 1 får du lära din hund att hitta doften eukalyptus som är den första av tre dofter som används inom Nose Work. Vi kommer huvudsakligen jobba med behållarsök och inomhussök.

Miljöträning är en viktig och rolig del av Nose Work, din hund kommer på varje kurstillfälle få träna på lätta och roliga miljöbanor. Detta behöver tränas tidigt i utbildningen för att de ska känna sig bekväma med att gå på olika underlag och ta sig fram där det är lite trångt m.m.

Nose Work är en väldigt bra aktivering för hunden det är dessutom enkelt att träna och det behövs inte speciellt mycket redskap. Ni kan träna nästan var som helst både inom- och utomhus.  

Du behöver inga förkuskaper och vi tränar hundarna växelvis, vilket gör att alla hundar kan vara med.

Kursen består av både teori och praktik.

Kursen hålls av instruktör utbildad och godkänd av Svenska Nose Work Klubben.

På SNWK:s hemsida hittar du allt du behöver veta om Nose Work, du hittar även lista på godkända instruktörer. https://www.snwk.se/

Kursens innehåll:

  • Inlärning av doften eukalyptus
  • Behållarsök
  • Inomhussök
  • Främjandet av självständigt arbete
  • Inlärning av startsignal
  • Skapande av varierade sökområden
  • Optimerad belöningsplacering
  • Inlärning av systematik för effektivitet

Bästa instruktörerna med fantastiska metoder.

Caroline L.

Jag och Flora har gått Inkallning samt steg ett nosework. Kan verkligen rekommendera Hund i Balans och Tina och Agneta. Två mycket proffsiga, tydliga, strukturerade ledare med lång erfarenhet av hundar och träning av hundar.

Inkallningskursen har varit perfekt för Flora och har med de verktyg jag fick gett fantastiskt fina resultat, och en hund som blivit väldigt mycket mer uppmärksam på sin matte🤗

Nosework steg ett, väldigt bra den också med lika bra struktur och steg för steg i inlärning. Flora liksom jag tycker det är superkul med Nosework och ska nu gå steg två.

Mina varma rekommendationer till Hund i Balans och dess ledare!

Eva W.

5 tillfällen à 75 min

Onsdagar 17:00-18:15 8/11, 15/11, 22/11, 29/11 och 6/11

Pris: 2100:-

Anmälan Nose Work Steg 1, start 8 november

11 + 9 =

När du anmäler dig till kursen godkänner du samtidigt våra allmänna villkor och trivselregler.

Mycket bra kurs med fantastiska tränare. Rekommenderas varmt.

Sophie L.

Väldigt kunniga och engagerade kursledare. Visserligen var vi på en Noseworkkurs men vi fick massor av bra tips om annat matnyttigt. Vi rekommenderar verkligen Hund i Balans för alla fyrbenta vänner och deras husse eller matte.

Ywonne B.